Nieuws van de Buitenland Excursiecommissie

De Japan-excursie kan eindelijk gepland worden. De data van de Vacuum Show van 2018 zijn eindelijk bekendgemaakt: woensdag 5 tot vrijdag 7 september, Pacifi co, Yokohama. Uw Excursiecommissie is nu volop aan de slag om de voorlopige plannen om te zetten in een defi nitief programma en een begroting.
We hebben nu zo'n twintig aanmeldingen maar de aanmeldtermijn wordt eenmalig verlengd tot eind december. Daarna kunnen we deelname niet meer garanderen. Opgeven is nog vrijblijvend en kan dus nog tot eind van het jaar via dit formulier. We streven naar een maximum aantal deelnemers van ongeveer 30. Alleen wie zich heeft opgegeven wordt per mail op de hoogte gehouden van de ontwikkeling van het programma en kan er invloed op uitoefenen.
Verder wordt van iedere deelnemer gevraagd om te helpen bij het maken van een gedetailleerd verslag met foto's voor het NEVAC blad van december 2018, zodat de achterblijvers ook nog kunnen profiteren van onze leerzame bezoeken.

Programma
Naast een uitgebreid bezoek aan de Vacuum Show maken we een kleine rondreis. Op zo'n vier uur rijden aan de andere kant van het eiland van Yokohama ligt het Kamiokande laboratorium waar we een bezoek aan willen afl eggen. Onderweg gaan we een aantal bedrijven bezoeken. Ook is het plan om langs KEK-versneller labs te gaan, waarvan er één weer zo'n 250 km verderop ligt. Van daaruit via Tokyo terug naar Yokohama. Verder natuurlijk altijd in elke buitenlandexcursie de welkomstborrel, bezoek aan toeristische attracties en het afscheidsdiner.
Of we nog een tweede week aan het programma gaan toevoegen bepalen we in januari samen met alle deelnemers als we de vluchten gaan boeken.

Kosten
Na het opstellen van het programma en de begroting gaan we de NEVAC vragen om onze reis te sponsoren. We streven naar een eigen bijdrage van 1000,- per persoon. De defi nitieve kosten zullen bekend zijn vroeg in januari vóór we de vluchten gaan boeken. Vanaf dat moment is je opgave definitief.
Tot ziens in Januari, mogelijk zullen we een Deelnemersbijeenkomst willen organiseren, maar dat hoor je nog, geef je dus op en mis niets.

De Buitenland Excursiecommissie

De Buitenland Excursiecommissie bestaat nu uit:
Rients de Groot (programmacoördinator)
Cristian van Helvoirt (mede-programmacoördinator)
Rob Klöpping (CTRL-f en excursieleider/-lijder)
We worden bijgestaan door:
Claud Biemans (eindredacteur van de deelnemersverslagen voor het NEVAC blad)
Coen Driessen (financiën)
Ad Ettema, Penningmeester van de NEVAC en verantwoordelijk voor de juiste besteding van de NEVAC-subsidie