Nieuws van de Buitenland Excursiecommissie

Er is een concept-programma gemaakt voor de Japan-excursie. De data van de Vacuum Show van 2018 zijn bekend: woensdag 5 tot vrijdag 7 september, Pacifico, Yokohama. Uw Excursiecommissie is nu volop aan de slag om de voorlopige plannen om te zetten in een definitief programma en een begroting.

Het goede nieuws is, we zijn met 23 overgebleven deelnemers, het absolute minimum om onze studiereis te kunnen laten doorgaan. Als er na de Deelnemersbijeenkomst meer dan drie deelnemers afvallen gaat de reis alsnog niet door, maar ik heb er zo wel vertrouwen in.

Er is inmiddels weer een App –groep voor de onderlinge communicatie: NEVAC-Japan. Een besloten omgeving is er ook al waar we alle info verzamelen en straks de foto’s en de verslagen op publiceren. Voor toetreding stuur een app aan Rients: +31 6 1322 8621.

Programma
Naast een uitgebreid bezoek aan de Vacuum Show maken we een kleine rondreis. Op zo'n vier uur rijden aan de andere kant van het eiland van Yokohama ligt de bouwplaats van de KAGRA zwaartekrachttelescoop waar we een bezoek aan willen afleggen. Onderweg gaan we een aantal bedrijven bezoeken, JEOL (Electron Microscopes), SMC (High Vacuum Valves, chillers), Edwards (TMP factory). Ook is het plan om langs KEK-versneller labs te gaan, waarvan er één weer zo'n 250 km verderop ligt. Van daaruit via Tokyo terug naar Yokohama. Verder natuurlijk altijd in elke buitenlandexcursie de welkomstborrel, bezoek aan toeristische attracties en het afscheidsdiner. Of we nog een tweede week aan het programma gaan toevoegen bepalen we samen met alle deelnemers als we de vluchten gaan boeken.

De Buitenland Excursiecommissie

De Buitenland Excursiecommissie bestaat nu uit:
Rients de Groot (programmacoördinator)
Cristian van Helvoirt (mede-programmacoördinator)
Rob Klöpping (CTRL-f en excursieleider/-lijder)
We worden bijgestaan door:
Claud Biemans (eindredacteur van de deelnemersverslagen voor het NEVAC blad)
Coen Driessen (financiën)
Ad Ettema, Penningmeester van de NEVAC en verantwoordelijk voor de juiste besteding van de NEVAC-subsidie